Surinaamse kinderen feesten mee in Partybus

Bekijken toeristen onze Domstad per fiets of in een rondvaartboot, in Suriname hebben ze de Party Cruises Tour Bus. Deze bus lijkt bestemd te zijn voor feestende toeristen die ook nog een beetje cultuur proberen te snuiven. Maar na een avondje de bus vijf keer in een paar uur te hebben gespot, blijken ook springende kinderen de bus te bezetten terwijl ze los gaan op Justin Bieber.

De bussen lijken deels op de rode dubbeldekkers uit London. Deze bussen zijn niet rood maar groen, met  een grote foto van lachende Surinaamse kinderen op de zijkanten. Bij de rit krijgt men een pakket Fernandes, de zoete lucht komt je al tegemoet. Nederlandse rapmuziek (Ali B, Fouradi etc.) galmt uit de boxen. De dronken toeristen, Surinamers of kinderen kunnen deze muziek net zo hard zetten zoals zij dat willen.

Hype
Het maakt dus niet uit of je een toerist bent, de partybus is een hype in Paramaribo. De bus zit elke dag vol en ruim van te voren boeken is van belang. In de grote bus passen naast 55 zittende passagiers, 25 staande mensen. Als je de bus als groep wilt huren kost dat voor twee uurtjes rondrijden zo’n 625 SRD, omgerekend ongeveer 140 euro.


 

Eén gedachte over “Surinaamse kinderen feesten mee in Partybus

  • 24 december, 2013 om 09:23
    Permalink

    zou graag contact gegevens willen hebben waar ik kan bellen of emailen om een partybus te reserveren voor mijn moeder haar 60ste verjaardag in suriname in augustus 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.