Trouwen voor één dag

Met een klein zwart doosje in zijn hand knielt je vriend voor je neer, de tranen rollen over je wangen en met een zucht geef je je antwoord: “Ja…”. Voor veel mensen zal dit beeld van trouwen in het hoofd zitten. De medewerkers van Wed & Walk maken van het huwelijk niet alleen iets romantisch, maar ook een grapje. Bij Wed & Walk kun je op een wel heel bijzondere manier trouwen.

Het begon als grapje: trouwen voor één dag. Eén dag vol romantiek, liefde en geluk. En aan het begin van de volgende dag niet de verplichtingen die horen bij het huwelijk. Ideaal volgens de deelnemers. Kelly heeft haar vriend als verrassing meegenomen naar Amsterdam om elkaar het Ja-woord te geven. Kelly: “Hij wist van niks, en nu sta ik hier naast hem. Hij in pak en ik in een witte jurk. Prachtig toch!” Teun, de vriend van Kelly was even van slag, maar is uiteindelijk blij verrast: “Superleuk, op deze manier kunnen we vast even aan het idee wennen.”

Trouwen voor één dag is populair: iedere maand trouwen de dames van Wed & Walk zo’n dertig stellen. En dat worden er iedere maand meer. Jona Rens van Wed & Walk vertelt: “Vorige maand waren het 25 stellen, deze maand alweer 32!”

De concurrentie ligt om de hoek: één van de dames die een jaar eerder bij Wed & Walk getrouwd is is inmiddels haar eigen bedrijfje gestart. Met exact hetzelfde idee en zelfs dezelfde romantische zinnetjes die de dames uitspreken bij het afsluiten van het huwelijk. Jona: “Ja dat is jammer, helemaal omdat je als je “trouwen voor één dag” opzoekt op Google je als eerst haar bedrijf ziet.”

Het trouwen voor één dag gaat nog wel even door: voor de komende paar maanden staan er nog een aantal bruiloften op de agenda. Een binnenkomst als deze willen de dames van Wed & Walk graag nog wel eens meemaken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.