Utrechts muziektalent komt met album

UTRECHT – Het Utrechtse muziekduo Niet Van Hier komt binnenkort met hun eerste album naar buiten en geeft ons met de track ‘Van Niets Naar Iets en Meer’ alvast een kijkje in de gloednieuwe mixtape. De zes woorden schetsen symbolisch de weg die producer Desmond Drenthe en singer/songwriter Dwight Bane hebben afgelegd.

De passie voor muziek ontstond jaren geleden en begon toen het duo hun emoties en gedachtespinsels van zich af gingen schrijven. ,,Wij wisten eigenlijk al op jonge leeftijd dat wij op een andere manier over dingen in het leven nadachten”, legt Dwight Bane uit. ,,Vandaar ook onze naam: Niet Van Hier. Op een dag pakte Desmond een pen en begon te tekenen. Hij tekende een wereldbol met een pijl en daarnaast de drie woorden: Niet Van Hier. Vanaf dat moment was het voor ons beiden duidelijk: dit zou de naam en ons logo worden.”

Samen sterk
Dwight schreef door de jaren heen heel wat pennen leeg terwijl Desmond zich steeds meer ging focussen op de productie. Hij begon aan de Nederlandse popacademie en haalde in 2010 zijn diploma. Ze bleken op die manier een gouden duo te vormen en kregen het gevoel dat ze het niets wel eens in iets konden veranderen. In 2009  kregen ze landelijke bekendheid toen zij te horen waren in de soundtrack van de bioscoopfilm ‘Lover of Loser’  uit de succesvolle Carry Slee boekenreeks.

Ondanks de moordende concurrentie houden de twee het hoofd koel. ,,We willen niet perse de beste zijn of de grootste worden”, zegt Desmond Drenthe. ,,Wij zijn niet in een hokje te plaatsen en dat willen we ook niet. Onze kracht ligt in het zo groot en breed mogelijk denken als we bezig zijn met het maken van muziek. Onze muziek is een vorm van expressie, waarin onze uiteenlopende levenservaringen en interesses samenkomen. We hopen dat de uitkomst een positief ding is voor ons en de mensen die we zullen beïnvloeden met onze muziek.”

En meer..?
De vraag waar Niet Van Hier over tien jaar zal zijn durven ze niet te beantwoorden. ,,Ik denk dat het in het hele leven draait om geduld en doorzettingsvermogen, alles gebeurd met een reden en niks komt voor z’n tijd”, zegt Dwight bane. ,,We streven naar beter en dat zullen we altijd blijven doen of dat nou in de muziek is of een ander vlak. Omdat we niet perse de allerbeste en allergrootste willen zijn is de top bereiken voor ons niet de hoofdzaak. We willen mensen raken, motiveren en inspireren met onze muziek en als dat voor ons leidt tot een plaatsje in die zogenaamde muziekwereld zullen we dat nemen als een zegen.”

Beluister hier de soundtrack Rockster van de film Lover of Loser:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.