Achterhoekse bedrijven lokken student terug met werk

Achterhoekse bedrijven proberen ‘hun’ studenten met banen in hun regio uit de Domstad te lokken. Hoogopgeleide werknemers zijn daar nog maar schaars en bedrijven krijgen hun vacatures in de Achterhoek nog maar moeilijk opgevuld. Afgelopen vrijdag zijn zij om deze reden begonnen met de campagne ‘ECHT Achterhoek in Utrecht’. De actie moet Utrechtse studenten uit de Achterhoek weer terug brengen naar waar ze vandaan komen.

Het gebrek aan hoogopgeleide jongeren in Doetinchem en omstreken is voor bedrijven als Aviko, Bronkhorst-Hightech en Rabobank reden om enkele duizenden euro’s neer te leggen voor wat flyers en een activiteitenmiddag. Onder verschillende Utrechtse studentenverenigingen zijn flyers verspreid met de tekst ‘Wil jij werken in de Achterhoek?’, ook worden studenten die uit de Achterhoek komen op 10 juni uitgenodigd voor een bijeenkomst bij sportcentrum Olympus in Utrecht.  Met een barbecue en spelen uit de streek hopen de bedrijven  jongeren in contact te laten komen met de ondernemers uit hun regio. Gehoopt wordt dat studenten hierna terug willen keren naar de plek waar ze vandaan komen.

De organisatie hoopt op 10 juni op tachtig tot honderd deelnemers. Opgeven kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.