Door de poep

‘k Zie je in Utrecht, in 2030. Dat is het thema van waarin de gemeente samen met vele andere partijen werkt aan het nieuwe stationsgebied. De doelstellingen? Uitgekauwde termen als leefbaarheid, veiligheid, toegankelijkheid en bereikbaarheid. Om deze doelen te bereiken sta ik dagelijks met plezier in de file om van het perron af te komen. Met liefde ren ik naar spoor 18 omdat spoor 9 een overkapping met zonnecellen krijgt. Rustig wacht ik in de trein voor een rood sein zodat we verder kunnen rijden. Zolang de tijd maar verder tikt, richting 2030.

Maar dan de voetgangerstunnel. Een natte vloer. Mensen met meer haast dan normaal. Wat lopen ze gek. Voorover, neus diep weggestoken in hun zomerjas. Er dringt een lucht in mijn neus. Onaangenaam. Het is ruikt naar poep. Gele bordjes waarschuwen voor de natte vloer, met het bekende uitglijdende icoontje. Wat een nachtmerrie.

Geen plezier, liefde of rust meer. Ik voel me een beetje verdrietig. Er zijn problemen met het riool en ondanks de waarschuwingsbordjes in de tunnel (hallo ik sta er al!) is er niemand die besluit om de voetgangerstunnel tijdelijk dicht te doen. Onderweg naar 2030 is er blijkbaar geen ruimte voor leefbaarheid, veiligheid of toegankelijkheid. Met de vierde pijler gaat het gelukkig wel goed, Utrecht is prima te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.