Goedkoop studeren in Belgie

Je zit in het laatste jaar van je studie Journalistiek. Je klasgenoten kunnen niet wachten om aan de slag te gaan bij een krant, tijdschrift of omroep. Maar jij weet al een tijdje dat je hart niet in de journalistiek ligt.  Met de aangekondigde bezuinigingen binnen het onderwijs is een tweede bachelor onbetaalbaar geworden. In België kost een studiejaar maar 565 euro!

België kent zes universiteiten en ruim twintig hogescholen. Vrijwel alle opleidingen in Nederland kun je ook volgen bij onze zuider buren. Geneeskunde, fysiotherapie, criminologie, alles kun je er vinden. Maar er zijn nog meer voordelen. België werkt namelijk niet met loting. Wil je bijvoorbeeld heel graag dokter worden, maar word je in Nederland jaar op jaar uitgeloot? In België hoef je alleen maar een toelatingsexamen af te leggen.

Beter onderwijs

In Nederland presteren Hogescholen de laatste tijd ver onder de maat. Het niveau is laag en de begeleiding laat te wensen over. Voor een kwalitatief betere opleiding kun je nu tegenwoordig ook beter naar de Belgen gaan. Het onderwijs staat hier veel beter aangeschreven. Hou er wel rekening mee dat de Belgen houden van streng onderwijs. Met deadlines valt dus niet te sjoemelen.

Extra info?

Ben je door deze blog nieuwsgierig geworden naar het studeren in Belgie? Kijk dan even op deze website!

Een gedachte over “Goedkoop studeren in Belgie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.