Het mysterie van de muziekbootman

Een lege brug in een levendige stad. Het enige dat zijn aankomst verraadt, is het geluid van het water dat door zijn bootje in beweging komt. Pas als hij zijn lippen naar zijn trompet brengt en met zijn andere hand aan het draaiorgeltje draait, trekt hij de aandacht van de mensen. Gehuld in een kleurrijk kostuum en zittend op zijn met bladgoud beschilderde bootje brengt de 49-jarige Reinier Sijpkens een serenade. Aan steden in Nederland en over de hele wereld. En zo ook aan Utrecht.

“De stad is het theater en jullie zijn de figuranten”, spreekt de muziekbootman zijn publiek toe. “Welkom!” Het begint met een mannetje of twee, die uit nieuwsgierigheid op de muziek zijn afgekomen. Maar inmiddels staat er een kleine menigte vanaf de brug naar beneden te gluren om de bijzondere verschijning waar te nemen. Het blijft even stil als hij klaar is met spelen, totdat de muziek is weggeëbd. “Ik mag mezelf gelukkig prijzen”, zegt hij zacht. 

En in deze toestand laat hij zijn figuranten achter. Verbaasd en verrast, staande op een brug met een glimlach op hun gezicht. Voor de meesten is hij een mysterie. Zijn optreden duurt meestal een paar minuten en voordat je hem iets kan vragen, vaart hij weer weg en is hij verdwenen. Hij doet steden aan als Utrecht en tovert het om in een theater. Maar ook een stad als Venetië zoekt hij op. Hij komt overal waar hij maar die ene lege brug kan vinden.

Eén van de locaties in Utrecht waar de muziekbootman is gesignaleerd

Muziekbootman weergeven op een grotere kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.