Jong en nu al stinkend rijk

Nog geen veertig jaar oud zijn terwijl je al miljoenen euro’s op je rekening hebt staan. Het blad Quote komt volgende week met een lijst van de honderd rijkste jonge Nederlanders tot veertig jaar. Zonder hulp van papa of mama bezitten ze allen bij elkaar meer dan twee miljard euro. Campusblog zet de vijf rijkste moneymakers alvast voor je op een rijtje.

5. Andruw Jones

De 35-jarige honkballer uit Curaçao speelt sinds begin dit jaar bij de New York Yankees, wat hem de vijfde plek op deze lijst oplevert. Zijn werk voor de club brengt 2 miljoen dollar in het laatje. Jones was van 2005 t/m 2009 de best betaalde sporter van Nederland en heeft op dit moment een vermogen van 55 miljoen euro.

4. Ruud van Nistelrooy

Een van Nederlands bekendste voetballers scoorde niet alleen aardig wat goals in binnen- en buitenland, het leverde hem miljoenen op. De topspeler draagt op dit moment het shirt van Hamburger SV, maar speelde ook bij PSV, Manchester United en Real Madrid. Vrouwlief Leontien Slaats heeft niet te klagen, want op de creditcard van haar man staat ondertussen een kleine 56 miljoen euro.

3. Roger Hodenius

Samen met een vriend zette Hodenius het bedrijf Flow Traders op, waarbij hij profiteert van koersverschillen op internationale effectenbeurzen. Klinkt allemaal aardig, maar verdient het ook wat? Over die vraag hoeft de zakenman zich geen zorgen te maken, want op dit moment heeft het bedrijf van Hodenius hem een schamele 65 miljoen euro in het laatje gebracht.

2. Reinout Oerlemans

Vroeger schitterde hij als acteur in Goede Tijden Slechte Tijden, maar inmiddels is Oerlemans veel meer dan dat. Zijn bedrijf Eyeworks blijft groeien en zit op dit moment al in elf landen. De producent, in Nederland onder meer verantwoordelijk voor films als ‘Komt een Vrouw Bij De Dokter’ en ‘New Kids Turbo’, heeft 83 miljoen euro op zijn rekening staan. Dat levert hem een mooie tweede plek op.

1. David Slager

Ooit van de naam David Slager gehoord? Mocht hij je ooit bellen, maak dan vooral een afspraak: Slager is de rijkste jonge miljonair van Nederland. Met een vermogen van maarliefst 270 miljoen euro laat hij de anderen op de lijst moeiteloos achter zich. De zakenman werkte in het verleden als aandelenhandelaar bij Goldman Sachs. Anno nu is hij manager in New York en wordt hij door Quote genoemd als ‘golden boy’ van Wall Street.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.