Jongensboek Utrechtse VJ in Miami

Alsof hij in een droom was beland, zo beleefde de Utrechtse Visual Jockey Emiel van de Coevering zijn dagen in Miami afgelopen Maart. Na een gedenkwaardige vlucht beleefde hij een zo mogelijk nog gedenkwaardiger avontuur in de zonnige stad in Florida.

Recordvlucht
Voor de eerste lijnvlucht van KLM tussen Amsterdam en Miami VJ’de Emiel zichzelf en zijn medepassagiers op 35.000 voet het Guiness Book of Records in met het hoogste feestje ooit. Aangekomen in de ‘shiny city under the sun’ zette Emiel alles in het werk om aan een vrijkaartje te komen voor het al maanden uitverkochte muziekfestival Ultra, één van de grootste festivals van de wereld.

Ultra
Van een bevriende VJ kreeg Emiel een lijst met telefoonnummers van mensen via wie hij eventueel vrijkaarten voor Ultra kon krijgen. In de lijst stond ook het telefoonnummer van Vello Virkhaus, VJ van onder meer The Black Eyed Peace en David Guetta en aangeschreven als één van de beste VJ’s ter wereld. Emiel trok zijn stoute schoenen aan en belde Vello op. Emiel was blij verrast met de reactie van de bekende lichtartiest op zijn bellen; hij was nog nooit gebeld door een jonge collega en vertelde ronduit over zijn vak, gaf Emiel tips en stelde tot besluit voor om een biertje te drinken op Ultra waarop Emiel natuurlijk geen nee zei. Enig probleem: hij had nog steeds geen kaartje en had niet het lef gevonden om de grote Vello Virkhaus om kaarten te vragen.

DVX
Na het verzoek probeerde Emiel nog harder om kaarten voor Ultra te regelen, telkens zonder respons. De balende Emiel had het festival al bijna uit zijn hoofd gezet totdat zijn telefoon ging. Het was Vello Virkhaus die lichelijk in paniek Emiel vroeg of hij een Dvx-speler tot zijn beschikking had. Ultra had namelijk niet op een reserve Dvx-speler gerekend en bij de sound-check van de Black Eyed Peace was de enige DVX kapot gegaan.

Via, via wist Emiel een Dvx-speler te regelen en voordat hij het wist stond hij naast zijn grote voorbeeld op het Ultra Music Festival met een Dvx-speler te zwaaien. Vello was zo blij als een kind met het apparaat en drukte Emiel nog maals op het hard dat er samen zeker een paar biertjes gedronken moesten worden. Na de noodhulp van Emiel kon eindelijk het hoge woord eruit; hij had helemaal geen kaarten voor het festival. Voordat hij met zijn ogen kon knipperen had hij een all-access bandje om zijn pols hangen.

P.Diddy
Alsof het nog niet gek genoeg was nodigde Vello Virkhuis de jonge Utrechter uit om met hem mee te VJ’en op de ‘mainstage’ van Ultra. Nadat hij een deel van de show van Duran Duran van de nodige lichten had voorzien mocht Emiel van Vello ook improviseren bij de ‘special guest’, niet wetende wie dat was. Hij startte de voorgeprogrammeerde CD met effecten van Vello in en met een druk op de knop maakte hij voor alle 100.000 aanwezigen de special guest bekend; Ultra Music Festival Welcomes: P.Diddy!

Tijd om de zenuwen toe te laten had Emiel niet, als in een roes zette hij een wervelende show neer voor een van s’werelds bekendste artiesten. Geloven kan hij het nog steeds niet, maar als hij de beelden terug kijkt ziet hij dat het toch echt geen droom was. Binnenkort het verhaal met beeld en geluid bij CampusTalk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.