Kleine bijdrage aan grote winst

Utrechter Ibrahim Afellay heeft gisteravond de Champions League gewonnen met zijn club FC Barcelona. Op het heilige gras van Wembley in Londen won de Spaanse favoriet met 3-1 van Manchester United. Het is voor het tweede jaar op rij dat een Utrechter de ‘cup met de grote oren’ wint. Vorig jaar was het Wesley Sneijder die met zijn Internazionale het erepodium mocht beklimmen.

Afellay speelde dan wel niet de volle negentig minuten, zijn vreugde zal er niet minder om zijn geweest. Één volle minuut mocht ‘Ibi’ onderdeel zijn van wat nu al het beste team ooit genoemd wordt. Hij viel in voor de scorende Pedro. In die laatste minuut vuurde de Utrechter zelfs nog een schot af op het doel van landgenoot Edwin van der Sar.

Futuro
Het is tekenend voor Afellay’s rol in de equipe van coach Josep Guardiola. Hoewel ‘Pep’ een bank vol sterren voorhanden had koos de succescoach voor Afellay. De 25-jarige aanvaller uit Zuilen had begin dit kalenderjaar niet durven dromen dat hij eind mei met die grote beker in zijn handen zou staan. In januari verruilde hij PSV voor het grote Barça. Die ene minuut zal dan ook een symbolisch gebaar zijn en Ibrahim veel vertrouwen naar de toekomst toe geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.