Lachen met Twitter

De wereld Twittert. Iedere dag verschijnen 50 miljoen berichtjes, en worden 460.000 nieuwe accounts aangemaakt. Onderscheid in die zee maar eens de mooie vissen van de failwhales. Campusblog maakt een selectie van vijf categoriën twitterlolbroeken.

1. De grappenmaker

De grappenmaker schrijft humoristisch. Dat kan een beroemde grappenmaker als Stephen Colbert zijn, of een onberoemde zoals Steven Winterburn. Stephen of Steven heten is niet verplicht. Meer: @JIMMYCARR, @thesulk, en Nederlands Glorie @MarnixAmsterdam.

 

2. De humorfeed

Meestal is een feed op Twitter geen goed idee. Een feed inspireert niet tot schrijven. Bovendien is het puur eenrichtingsverkeer. Leerzaam voorbeeld: volg eens een poosje @kamervragen, één van de vervelendste feeds op Twitter. Toch zijn er feeds die best aardig zijn. Bijvoorbeeld een Zwitserse koekoeksklok (hier de Big Ben, voor als je in Engeland woont), een mimespeler of een hele gewone eekhoorn.

3. De parodie

Waarom nep-accounts grappig zijn, spreekt voor zich. Zie de accounts van de NS, de majesteit en Jezus. De klassieker was de account van Stevie Wonder, maar die is uit de lucht gehaald. Dat is jammer, want meneer Wonder houdt zelf ook wel van een grapje.

4. Plaatsvervangende Twitteraars

Er is de saaie variant (Nederlands dieptepunt: premier Mark Rutte, tegenwoordig onderhouden door de RvD), maar ook een grappige variant. Zo Twitteren de comedians Bill Hicks en George Carlin, en dat terwijl ze al lang dood zijn. Het bekendste voorbeeld is @shitsysadsays, de eerste twitteraccount ter wereld waar een boek en zelfs een televisieserie van is gemaakt.

5. Creatieve constructies

Dit is een terrein waar nog weinig gebeurt, maar dit juweeltje mag je niet missen. Een man die zijn 81-jarige vader heeft uitgelegd hoe Google werkt. Althans, dat denkt de vader. Wat hij eigenlijk doet, is zijn zoektermen twitteren. Het resultaat: @oldmansearch.

 

Meer suggesties zijn zeer welkom in de comments!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.