Utrecht: Gamehoofdstad

Utrecht wil zich profileren als gamehoofdstad van Nederland. Natuurlijk wordt dit niet duidelijk naar buiten gebracht, maar de stad heeft met de vestiging van The Dutch Game Garden op de Neude een duidelijk signaal gegeven.

De gemeente Utrecht draagt € 612.500 bij, afkomstig uit het Fonds Stimulering Lokale Economie en de provincie Utrecht draagt € 800.000,- bij. Een hoop geld om ontwikkeling op een specifiek gebied te stimuleren.

 

The Jelly Reef
Bij de open dag van de Game Garden blijkt dat de Utrechtse ontwikkelaars goed bezig zijn. Een voorbeeld hiervan is een nieuwe manier van deelnemen aan een spel dat gepresenteerd werd. Een touchscreen zo groot als een koffietafel bevat een oceaan-achtige omgeving waarin kwalletjes zwemmen. Door je hand over tafel te bewegen stuur jij, als speler, de stroming een kant op. Vervolgens moet je de kwallen naar het eind van het level krijgen zonder dat ze ten prooi vallen aan koraalriffen en andere gevaarlijke objecten. Een spel dat gemakkelijk, en dus verslavend werkt. Opvallend was dat er een klein meisje zich enorm vermaakte met het spel, en het al na een paar minuten begreep. Het werkt vervreemdend, dat een klein kind zo’n nieuwe ontwikkeling, zonder er bij stil te staan, oppakt.

Toch blijf ik vallen over het punt dat de gemeente zoveel geld stopt in dit project. Natuurlijk is het slim om er als stad in te stimuleren. Het is de kant van de entertainmentwereld waar het meeste geld mee verdiend wordt. Toch investeren wij als burgers met belastingcenten in dit soort projecten. Via fondsen en gemeentelijke gelden zijn het eigenlijk de burgers die voor deze ontwikkeling betalen. Ik hoop dat het het waard wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.