Verzameling van doodsbedreigingen

Door Robbert Schrijver

Pesten is van alle tijden. Je wordt gepest omdat je een bril draagt, of een beugel hebt, of scheel kijkt, of gewoon omdat je de pech hebt om het slachtoffer te worden van iemand die het nodig vindt om te pesten. Met de komst van internet en in het bijzonder chatten, kreeg pesten een nieuwe dimensie. Maar gewoon pesten is niet meer genoeg. Tegenwoordig moet je iemand bedreigen wil je als pester nog meetellen.

Daar komt bij dat je via de sociale media je mening (lees: doodsbedreigingen) heel makkelijk kan verspreiden. Maar pas op, want de politie neemt heftige bedreigingen zeer serieus.

@Doodsbedreiging En ze worden tegenwoordig ook nog een handje geholpen om alle bedreigingen op een rijtje te zetten. @Doodsbedreiging struint dag in dag uit Twitter af om alle doodsbedreigingen kenbaar te maken aan hun volgers. Waarom doen ze dit? Op hun website staat een uitgebreid antwoord. Kort door de bocht willen ze het maatschappelijke debat aanwakkeren. Wat mag je wel en niet op het internet doen? Wat moeten we doen met deze bedreigingen? En weten mensen überhaupt dat ze bedreigd worden.

Veel vragen en weinig antwoorden. Maar volg @Doodsbedreiging en je merkt meteen hoe groot dit probleem is. Elke dag komen er talloze nieuwe tweets van mensen die de ander voor de tram willen duwen, door het hoofd willen schieten of willen neersteken. Na de wedstrijd tussen Ajax en FC Twente om het kampioenschap werd een recordaantal doodsbedreigingen gestuurd. De meeste hadden het woord ‘jood’ erin verwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.