We hebben nog vijf dagen te leven

De wereld gaat ten onder op 21 mei 2011. Althans, dat zegt Robert Fitzpatrick. De gepensioneerde oud-medewerker van de New Yorkse metro is zo overtuigd van zijn zaak dat hij heel New York vol heeft gehangen met posters om te waarschuwen voor het naderende gevaar. Als we de Heer niet om genade vragen, zullen we ten onder gaan aan de grootste aardbeving ooit. Wereldwijd. Dankzij Campusblog bent u gewaarschuwd


In Nederland maken we ons weinig zorgen om het noodlot dat ons wacht, maar in New York is de campagne het gesprek van de dag. Fitzpatrick heeft al zijn spaargeld ($140.000) in zijn postercampagne gestoken om ons te waarschuwen. Hij hoopt dat door zijn toedoen New York zich tot God richt, en om vergiffenis vraagt. Als Hij dat niet geeft zijn we 22 mei om twee uur ’s nachts (21 mei, acht uur ’s avonds lokale tijd) allemaal verloren.

Kritiek

Robert Fitzpatrick baseert zijn onheilsboodschap op een berekening van Harold Camping. Fitzpatricks grote vertrouwen verbaast veel critici. Camping zat er in 1994 namelijk al eens naast, schrijft Opposing Views. Bovendien, zegt Bijbelkenner Russell Moore in hetzelfde artikel, heeft Jezus in de Bijbel al aangegeven dat Hij niet weet wanneer de Dag des Oordeels zal zijn. Hoe kan Harold Camping het dan weten?

De campagne van Fitzpatrick is ook het roemruchte /b/ (NSFW, wiki) opgevallen. De campagne is het nieuwe project van de hackersgroep’ Anonymus. Het plan: laat de onheilsdenkers geloven dat hun laatste uur geslagen heeft. Ze zullen zich een hoedje schrikken.

 
UPDATE:
Het lijkt er op dat de wereld niet is vergaan. Meneer Fitzpatrick begrijpt ook niet waarom.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.