Vrouwenvoetbal in Utrecht

Amsterdam, 13 juli 2010. Op het museumplein ruim honderdduizend mensen, langs de vaarroute zelfs een half miljoen. Geen wereldkampioen, maar toch een huldiging voor het Nederlands elftal. De kleine teen van de Spaanse keeper Iker Casillas stond een nog groter volksfeest in de weg. Nederland is een voetballand. Mannenvoetbal wel te verstaan.Het andere Oranje, de vrouwen, behaalde in 2009 de halve finale van het EK. De ‘Leeuwinnen’ verbaasden vriend en vijand en zette het vrouwenvoetbal even op de kaart. De NOS deed zelfs live verslag van de wedstrijd. Ironisch genoeg is het na dit succes bergafwaarts gegaan met het Nederlandse vrouwenvoetbal.Eredivisie vrouwen

Na vier jaar Eredivisie Vrouwen leek het einde van de competitie in zicht. Afgelopen april trokken na FC Utrecht ook drievoudig landskampioen AZ en SC Heerenveen de stekker uit hun vrouwenteam. Een gebrek aan visie bij de KNVB of aan centen waren de uiteenlopende redenen. De visie om het Nederlandse vrouwenvoetbal te professionaliseren liep hierdoor een flinke deuk op.

SVU
Toch zag de Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht (SVU), onder leiding van Sander Kloos, nog toekomst in het vrouwenvoetbal. Hij initieerde een doorstart voor de Utrechtse dames wat niet alleen het vrouwenvoetbal in de regio redde, maar ook van de gehele Eredivisie. Met zijn enthousiasme stak hij ook beleidsbepalers in het Friese Heerenveen aan en is de nabije toekomst van de Eredivisie Vrouwen verzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.