Zonder doos geen verjaardag

Kinderen die zich ziekmelden op school omdat zij niet in staat zijn om te trakteren. Het lijkt onwerkelijk maar het is in grote steden een veel voorkomend probleem. Stichting Jarige Job springt in de bres voor deze kinderen. De stichting breidt  zich als een olievlek  uit door Nederland. Na Rotterdam en Den Haag is het nu de beurt aan Utrecht.

Stichting Jarige Job werd in 2010 opgericht door  Barbara Kathmann en Huib Lloyd. Het duo introduceerde de zogenaamde verjaardagsbox waardoor kinderen in arme gezinnen van hun verjaardag toch nog een feestje konden maken.‘’Er werd van begin af aan positief op gereageerd’’, aldus Lloyd.  ‘’In mijn lunchpauze plande ik de afspraken met mensen die de stichting wilde ondersteunen. Ik kon het prima combineren met mijn baan.’’

Gekkenhuis

Nadat het project bekend raakte bij het publiek werd het steeds drukker. ‘’We werden steeds vaker gebeld door mensen die ons wilden ondersteunen. Maar op een gegeven moment liep het de spuigaten uit. Een gekkenhuis. Mijn vrije dagen waren op en niet alle afspraken waren meer ’s avonds en tijdens lunchpauzes in te plannen. Toen heb ik besloten om mijn baan op te zeggen en fulltime in dienst te treden van de stichting’’, zegt Lloyd. Het besluit van Lloyd om zijn functie in het bedrijfsleven neer te leggen is echter wel van tijdelijke aard. ‘’Ik heb besloten om anderhalf jaar te stoppen met mijn werk omdat we de stichting landelijk gaan opzetten. Rotterdam en Den Haag draaien op volle toeren. Na Utrecht gaan we aan de slag in Amsterdam, daarna zien we wel verder.’’

Huib Lloyd (rechts) na het sluiten van een deal met een sponsor van de stichting.

Onzichtbaar

Jarige Job probeert als stichting op de achtergrond te blijven. ‘’We geven de verjaardagsboxen mee aan de ouders die bij De Voedselbank hun pakketen komen ophalen. Op die manier kunnen deze ouders hun kind toch iets geven voor hun verjaardag. Voor kinderen is onze stichting onzichtbaar’’, aldus Lloyd.

‘’Laatst nog kreeg ik een telefoontje van een vrouw die in paniek zij dat ze geen verjaardagsbox had ontvangen.Ik ben als de bliksem naar onze loods gegaan en heb een box voor haar dochtertje samengesteld. Toen ik  voor het huis stond deed de vrouw in tranen open. Op die momenten realiseer je hoe belangrijk dit werk is.  Zonder doos vieren sommige kinderen simpelweg geen verjaardag’’, besluit Lloyd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.