Heb jij al gesupt?

Het ziet er een beetje uit als nordic walking maar dan voor gepensioneerde surfers. Maar het zou zomaar eens de allernieuwste watersporthype kunnen zijn: suppen. Op een surfplank met een peddel het water op. De Amsterdamse grachten hebben er al kennis mee gemaakt.

Suppen, de afkorting voor Stand up paddle surfing, is een nieuwe sport die vorig jaar ook in Nederland werd geïntroduceerd. Bij suppen heb je geen wind of golven nodig, want suppen kan eigenlijk in iedere sloot. Al ziet het er wel wat stoerder uit als er wél golven zijn.

 

 

 

 

Voor iedereen
Suppen is een sport voor jong en oud. Kinderen dobberen zo weg en in Amerika is het hartstikke populair bij de celebs. Dat komt omdat suppen niet alleen een beetje peddelen is, maar je schijnt er ook nog een heleboel spieren mee te trainen.

 

Competitie
In het Brabantse Willemstad werd dit weekend een sup-competitie gehouden. Campus Blog nam daar een kijkje en wij denken dat je in onze eigen grachten ook prima kunt suppen. En daarom hebben we een kaartje gemaakt met suplocaties in Utrecht. En wie zin heeft kan trainen voor de tocht der tochten.


View Supplassen in Utrecht in a larger map

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.