Wist je dat ook voetbal een paralympische sport is? Teams kunnen zich plaatsen door mee te doen aan het WK CP voetbal. Moeten ze wel bij de beste 7 eindigen. Komende vrijdag is het zo ver: Het WK CP voetbal gaat dan van start in Drenthe.

WK CP is misschien een onbekende term. CP staat voor Cerebrale Parese: een hersenbeschadiging waardoor de spelers een motorisch probleem hebben. Dit motorische probleem kan variëren van spacticiteit in beide armen en benen tot lichte spacticiteit in alleen de benen. Er zijn dus verschillende gradaties van hoe erg een speler CP heeft. Er gelden strenge regels voor de samenstelling van het team, zodat de verdeling van spelers uit verschillende handicapklassen in elk team ongeveer gelijk is.

Openingswedstrijd
Met een openingswedstrijd tegen één van de favorieten Brazillië trapt Nederland vrijdagavond af in het stadion van FC Emmen. Kijk hier naar de voorbeschouwing  op het WK door bondscoach Marcel Geestman en rechtsachter John Swinkels.

Vanaf dat moment kleuren verschillende steden in Drenthe oranje. Zo zijn ook het Achilles stadion in Assen, V.V de Weide in Hoogeveen en SC Angelslo in Emmen toneel voor de WK-strijd waar 16 landen aan meedoen.


Speelsteden WK CP weergeven op een grotere kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.