De schaapsherder is terug

Men had het al in de categorie uitstervende beroepen geplaatst. Maar de vraag naar schaapsherders neemt tegenwoordig weer toe. Steeds meer gemeentes en milieuorganisaties vinden dit een milieuvriendelijke en leuke manier om hun natuurgebieden te onderhouden.

 

 

 

Maar het vinden van een goede schaapsherder blijkt niet gemakkelijk. Het zijn er maar weinig die aan de eisen voldoen. Iemand moet kunnen werken met een hond, de schapen verstaan en verschillende schapenziektes kennen. Ook moet de herder kunnen helpen bij de geboorte van een lam en kennis hebben van de natuur.

 

Arjen Paalhuisen uit het item heeft het zich zelf aangeleerd. Maar wie meer zekerheid wilt op een baan kan een cursus Schaapsherder volgen bij Hans Abbink. Hij heeft al vijfentwintig jaar ervaring met hoeden en is erkend praktijkopleider. In zestien les- en praktijkdagen leert hij cursisten de fijne kneepjes van het vak. Wie de lessen voldoende afrond krijgt een certificaat.

Wilt u meer weten over de opleiding tot schaapsherder? Kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.