FC Utrecht heeft eerste aanwinst voor volgend seizoen binnen

FC Utrecht heeft zijn eerste slag geslagen op de transfermarkt. De 18-jarige Japanner Yoshiaki Tagaki is vanaf komende voetbaljaargang voor vijf seizoenen aan de club uit de Domstad verbonden.

Talent
Tagaki komt over van het Japanse Tokyo Verdy en staat in eigen land bekend als een supertalent. Hij kwam al uit voor het nationale elftal voor spelers onder de zeventien en maakt op dit moment deel uit van het nationale elftal onder de negentien jaar.

Derde partij
De komst van de achttienjarige speler wordt mede mogelijk gemaakt door een derde partij, die commercieel partner van FC Utrecht wordt. Deze partij betaalt een aanzienlijk deel van de kosten voor deze speler, die van buiten de EU komt en daarom extra duur is.

Blij
Technisch directeur van FC Utrecht Foeke Booij is zeer in zijn nopjes met het aantrekken van het jeugdige Japanse talent: “Begin dit jaar hebben we Takagi op proef gehad en toen gezien dat hij een erg talentvolle speler is”. Booy benadrukt dat de transfer mogelijk is gemaakt door de niet nader genoemde derde partij. “Die betaalt niet alleen een stevig deel van het salaris, maar bezorgt FC Utrecht ook inkomsten uit een andere bron. Die partij wordt dus een commerciële partner van ons. Ik ben blij, dat we dankzij deze commerciële constructie een dergelijk toptalent aan ons hebben weten te binden.” Overigens moet de komst van Takagi los worden gezien van het mogelijk nog invullen van posities op het middenveld en in de verdediging van FC Utrecht, aldus Booy. “Dit is echt extra.”

Tagaki zal op 26 juni, op de open dag van FC Utrecht gepresenteerd worden aan de supporters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.