Let the sun shine

Let the sun shineDe afgelopen tijd wordt de zon vaak in een slecht daglicht gezet. Met dit mooie weer moet iedereen zich insmeren met factor 35 en tijdens de gevreesde ‘heetste uren van de dag’ binnen blijven, anders kun je op latere leeftijd wel eens huidkanker krijgen. Steeds meer mensen mijden hierdoor de zon, terwijl deze gele bol ook goed is voor een hele hoop dingen. Hoog tijd dus voor opsteker voor de zon!

Energie

Met een beetje zonlicht voelt iedereen zich stukken beter. Niet voor niets genieten we met zijn allen van de eerste straaltjes zonlicht die begin maart weer doorbreken. Zonlicht stimuleert namelijk het lichaam tot de aanmaak van ‘gelukshormonen’, waardoor we ons vrolijker en fitter voelen.

Immuunsysteem

De zon maakt je immuunsysteem sterker, doordat het licht ervoor zorgt dat we meer witte bloedcellen aanmaken. Deze cellen beschermen je tegen virussen en bacterieën, waardoor je minder snel ziek wordt. Daarnaast zorgt zonlicht ook voor het aanmaken van vitamine D. Deze beroemde vitamine verkleint de kans op depressie, hoge bloeddruk en sommige vormen van kanker. Interessant voor de heren is dat vitamine D ook de kwaliteit van het sperma positief beïnvloedt.

Liefde

Iedereen ziet er beter uit met een kleurtje op zijn of haar gezicht. Het is dan ook niet meer dan logisch dat in geen ander jaargetijde mensen zo snel verliefd worden als in.. de zomer. Volgens diverse psychologen komt dit doordat de zon onze geslachtshormonen op brengen.

Vrienden worden met de zon

Wil je zeker weten dat de zon net zoveel van jou houdt als jij van hem? Wordt dan vrienden met hem op facebook! Je kunt hem uitnodigen op al je feestjes of hem vragen ook te komen als jij van plan bent om naar het strand te gaan. Of hij daadwerkelijk komt, dat is natuurlijk wel aan hem zelf…
www.facebook.com/dezon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.