Micheal Silberbauer blikt terug op zijn tijd bij FC Utrecht

Na drie seizoenen verlaat de Micheal Silberbauer FC Utrecht. De 29-jarige Deen kon geen overeenstemming bereiken met de clubleiding over een nieuw contract waardoor FC Utrecht zijn aanvoerder transfervrij naar Young Boys in Zwitserland ziet vetrekken.

Nadat Silberbauer in vier seizoenen drie keer de Deense landstitel had gewonnen met FC Kopenhagen besloot hij dat hij toe was aan buitenlands avontuur. Hij verlengde zijn aflopende contract bij de club uit de Deense hoofdstad niet en vertrok transfervrij naar FC Utrecht waar hij een contract voor drie jaar tekende.

Steunpilaar
Silberbauer aarde goed in de Domstad en werd al snel een van de steunpilaren van het elftal. Aan het einde van zijn eerste seizoen werd hij door de supporters beloond met de David di Tomasso award, de award voor de beste speler van het seizoen. Halverwege zijn tweede seizoen werd hij benoemd tot aanvoerder van FC Utrecht, wat hij tot zijn vertrek zou blijven.

Mislukte onderhandelingen
Na afloop van het tweede seizoen startte FC Utrecht de onderhandelingen met Silberbauer over een verlenging van zijn contract. FC Utrecht was zeer tevreden over de Deen en Silberbauer had het goed naar zijn zin bij FC Utrecht. Toch kwamen beide partijen er niet uit. Doordat FC Utrecht zoals bijna elke club moest bezuinigen kon de club niet tegemoet komen aan de salariseisen van de dertienvoudig Deens international. Silberbauer kon zich, als relatief oude speler, niet vinden in het nieuwe profiel dat FC Utrecht had geschetst met de daarbij behorende salarissen. Daarmee kwam na 123 wedstrijden een eind aan de samenwerking tussen Silberbauer en FC Utrecht . Volgend jaar zal hij in de Zwitserse Axpo Super League te bewonderen zijn waar hij gaat spelen voor Young Boys.

Hieronder het volledige interview dat CampusTalk met Micheal Silberbauer had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.