Nederlands voetbal bij Paralympics

In Drenthe zijn vandaag de laatste wedstrijden gespeeld voor de plaatsing voor de Paralympics. Het Nederlandse CP-team heeft genoeg punten gescoord om bij de beste 8 teams te komen. Deze teams zullen volgend jaar in Londen meedoen aan het segment voetbal bij de Paralympics.
Het WK-CP is het wereldkampioenschap voetbal voor mensen met een lichamelijke beperking ten gevolge van een hersenbeschadiging. Deze editie wordt op dit moment in Drenthe gehouden. De overwinning van het toernooi lijkt niet tot de grootste blijdschap te leiden. De meeste teams spelen om zich te plaatsen voor de Paralympics. Vandaag is duidelijk geworden dat Nederland, Brazilië, Ukraine, Schotland, Rusland, Argentinië, Iran en Ierland mee mogen doen.

Vooral voor Argentinië was het een verassing. Hun ogenschijnlijk onverslaanbare tegenstander Engeland liet de touwtjes uit handen glippen en verloor de wedstrijd

met 2-3. Het Engelse team was hierdoor zo verslagen dat ze geen reactie wilde geven. De Argentijnen barstte in huilen uit, maar het waren tranen van blijdschap. Ze hadden dit niet verwacht. Er is enige troost voor de Engelsen. Zij mogen sowieso meedoen aan de paralympics omdat Ierland door is. Zij zullen deelnemen als Groot-Brittannië.

Eén gedachte over “Nederlands voetbal bij Paralympics

  • 24 juni, 2011 om 09:47
    Permalink

    kijk, gewoon doen en discipline en het komt allemaal goed. Beelden van Annet S. in dompelbad met de Finnen ….ach ……. goed gefaked 🙂 groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.