Opening Kytopia verrijkt Utrechtse Hiphopscene

UTRECHT – Colin Benders, beter bekend als Kyteman, verwezenlijkt op 7 juni 2011 zijn droom met de opening van zijn muzieklaboratorium: Kytopia. Altijd al had hij het gevoel dat een hiphop platform in Utrecht ontbrak. Een plek waar artiesten samenkomen, oefenen en kennis kunnen delen. Op de zeedijk in Utrecht is zijn jarenlange fantasie tastbaar geworden. Kytopia is gevestigd in de oude kantoren en loods van houtbedrijf Jongeneelen. Het hiphopbolwerk zal er niet voorgoed kunnen blijven. In 2013 of 2014 zal de oude loods plaats moeten maken voor nieuwe woningen, maar tot die tijd kan het gebruikt worden als plek waar creativiteit en muzikaliteit voorop staan.

 

Streetview van de loods waar Kytopia gevestigd is.


View Larger Map

Terug in de tijd

Kytopia voegt iets toe aan een al jaren lang gevestigde Hiphopcultuur. In de jaren ’90 maakte Utrecht voor het eerst echt kennis met Hiphop, zowel in de commerciele als underground sferen. Meerdere artiesten met landelijke bekendheid mogen zichzelf een geboren en getogen Utrechtenaar noemen. Zo liggen hier de roots van onder andere Kyteman, Metz en Steen. Door de jaren heen zijn er verscheidene hoogtepunten geweest die een bijdrage hebben geleverd aan de Utrechtse Hiphopscene. In onderstaande tijdslijn zijn de belangrijkste gebundeld.

De Hiphop-hotspots van Utrecht

In veel steden zien we Hiphop alleen in de buitenwijken en wordt het in het centrum gemeden. In Utrecht is dit anders. Ook in hartje centrum leeft Hiphop. Zo zijn er in zowel poppodium Tivoli als Ekko regelmatig optredens en kun je in de Hall of Fame al sinds 1999 legaal graffiti spuiten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste Hiphop-hotspots van Utrecht.

View Hiphop hotspots in a larger map

EĆ©n gedachte over “Opening Kytopia verrijkt Utrechtse Hiphopscene

  • 11 juli, 2011 om 00:43
    Permalink

    I represend, het mc label westcoastvision entertainmend. Wij zijn op zoek naar plekken en samenwerking met artiesten. Ik ben op dit moment woonachtig in utrecht, maar kom uit voor amsterdam. Ik hoop ook via deze weg met mijn braddas te kunnen chillen met the talented van utrecht. One!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.