‘Optreden in Tivoli niet eens zo’n gek idee’

De verleiding om te blijven staan is voor veel mensen te groot. Een speels gitaardeuntje lokt je door de straten van de binnenstad. Naar het pleintje achter het stadhuis. Waar een charmante jongeman omringd wordt door voorbijgangers die afgeleid worden van het shoppen. En daarmee hebben ze geluk. Want het is niet zo vaak dat je hem zomaar op straat en zonder zijn band ziet.  De singer-songwriter Rupert Blackman verruilde drie jaar geleden Londen in voor Utrecht en weet zijn weg hier inmiddels goed te vinden. Met een optreden in Tivoli als doel voor ogen.

Grote Prijs

Op dit moment staat Blackman met zijn band in de kwartfinale van De Grote Prijs van Nederland. Een jaarlijkse muziekprijs waar hij binnen de categorie singer-songwriter valt. Hiermee zijn zij een van de 35 kwartfinalisten die niet alleen geld, maar ook een plekje op het podium van festivals als Noorderslag, Extrema en Parkpop kunnen verdienen. Het wachten is op de uitslag van de jury. De halve finalisten zullen na 1 juli bekend gemaakt worden.