Picknicken is weer helemaal hot!

Wil jij ook alvast het ultieme vakantiegevoel bereiken? Ga dan lekker picknicken! Want wat is er nou leuker dan met je beste vrienden te genieten van heerlijk eten en drinken, op een mooie plek in de zon?

Ja, picknicken is terug van weggeweest. Denk jij bij picknicken nog steeds aan zompige broodjes en warme ham?  Lees dan verder waarom picknicken juist heel leuk kan zijn. Campusblog geeft haar tips prijs voor de perfecte picknick.

Ter voorbereiding:
-Een rieten mand of koeltas;
– Plastic Bestek, bordjes en bekertjes;
-servetten;
– Een groot kleed;
– Een broodmes en een scherp mes;
– Een flessenopener;
– Vuilniszak.

 

Thema
Om de picknick een leuke draai te geven kan je een thema bedenken. Bijvoorbeeld Italiaans of Frans. De gerechten kan je simpel houden, maar denk wel verder dan alleen brie, stokbrood en olijven. Maak bijvoorbeeld een lichte salade, of neem in je koeltas bijvoorbeeld zelfgemaakte Tiramisu mee. Ben je niet zo’n keukenprins- of prinses? Dan zijn er genoeg delicatessen winkeltjes in Utrecht, Tutti a Tavola (Italiaanse delicatessen winkel) is daar één van.

Drank:
Maar wat is een thema picknick zonder een typisch drankje uit dat land? Limoncello is bijvoorbeeld een bekend alcoholisch drankje in Italië waar de Italianen dol op zijn. Er zijn natuurlijk erg veel bekende Italiaanse likeuren maar het leuke aan een thema picknick is het ontdekken van de wat onbekendere drankjes. Wil je bijvoorbeeld niet gelijk aan de alcohol dan is Crodino bijvoorbeeld een goede tweede keus.

 

Probeer iets nieuws:
Probeer creatief te denken en zoek bij een thema iets dat wel typisch uit een bepaald land komt, maar nog niet zo heel bekend is bij jezelf. Op die manier wordt een picknick een hele nieuwe ervaring en leer je samen met je vrienden nieuwe gerechten en dranken kennen. Misschien krijg je er zelfs een nieuw lievelingsgerecht bij! Dit geldt natuurlijk voor alle bedachte thema’s.


Afwisseling
Lekker van het zonnetje genieten is leuk, maar hou de afwisseling er een beetje in. Picknicken duurt vaak toch wel een paar uur. Neem bijvoorbeeld een voetbal mee, een pak kaarten of een tijdschrift. Hou het wel simpel, de lol is er snel vanaf als je als een pakezel alles mee moet slepen.


Georganiseerde picknick
Er worden ook steeds vaker picknicks georganiseerd. Neem bijvoorbeeld een kijkje op: Sorolex Pickwick heeft bijvoorbeeld ook een actie voor een georganiseerde picknick. Geen zin om te lopen met  al die spullen? Huur dan een bakfiets! Voor de fervente picknickers onder ons is er ook de nationale picknickdag.

 

Leuke plekken in Utrecht:


Picknicken weergeven op een grotere kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.