Pinkpop: het langstlopende festival ter wereld

Tijdens het pinksterweekend loopt de Limburgse plaats Landgraaf altijd weer helemaal vol. Het langstlopende festival ter wereld, Pinkpop is alweer toe aan zijn 42e editie. Het festival beleeft vandaag zijn laatste dag. Dit enorm populaire festival heeft niet altijd alleen maar rozengeur en maneschijn gekend.

Pinkpop had in 2005 nog te kampen met tegenvallende verkoop maar sinds 2007 gaat het weer steeds beter met het festival. Sterker nog het festival is populairder dan ooit. Door de leeftijd stonden er zelfs muzikanten meerdere malen op het festival. Afsluiters van dit jaar zijn: Coldplay,  Kings of Leon en Foo Fighters.

Als je Pinkpop dit jaar hebt moeten missen kan je de optredens nog een keer zien via 3fm. Hier staan ook een paar sfeerverslagen bij, zodat je kan zien wat de hoogtepunten waren van deze editie. Het historische hoogtepunt van Pinkpop is volgens luisteraars van 3fm en organisator Jan Smeets het optreden van Pearl Jam in 1992.


Grotere kaart weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.