Stadslegende keert terug in Rotterdam

Rigardus Rijnhout, beter bekend als de reus van Rotterdam, is teruggekeerd in de Maasstad. Afgelopen week werd het standbeeld van ‘de grootste Nederlander ooit’ onthuld in Wijkpark Oude Westen.


Het standbeeld werd gerealiseerd door Stichting  ‘De reus van Rotterdam’, het Centrum voor Beeldende Kunst en kunstenaar Herman Lamers. ‘’Rigardus is een stadslegende. Hij staat voor ons symbool voor de groei van Rotterdam, maar ondanks zijn enorme lengte staat hij ook symbool voor de underdog in de stad’’, aldus intiatiefnemer Arjen Verweij.

Rigardus, die leefde van 1922 tot 1959, is een van de markantste Rotterdammers die ooit heeft geleefd. Met zijn 2.37 meter en schoenmaat 62 was hij de grootste mens ter wereld. Rijnhout, die opgroeide in een tijd dat ook zijn stad fors groeide tot ’s werelds grootste havenstad. Rigardus’ leven was niet altijd plezierig. Hij werd bij leven vaak gepest omdat hij anders was dan de anderen. Om te overleven verkocht hij ansichtkaarten van zichzelf.

Rigardus staat straks figuurlijk in de achtertuin van het huis waarin hij opgroeide en zijn leven lang woonde: Gouvernestraat 2a.


Rigardus Rijnhout weergeven op een grotere kaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.