Utrecht wil alleen daklozen uit eigen regio

Slecht nieuws voor alle dak -en thuislozen buiten de regio Utrecht. Indien men geen binding heeft met de regio is het per 1 juli niet meer mogelijk om een nachtje te bivakkeren in een van de opvangcentra in de Domstad.

De opvang in Utrecht is blijkbaar mateloos populair onder thuislozen in heel Nederland. Het gaat zelfs zo ver dat de gemeente heeft besloten de massale toestroom vanuit alle uithoeken in Nederland een halt toe te roepen. Daklozen van buiten Utrecht zullen worden overgedragen aan hun ‘eigen’ provincie.

Op landelijk niveau is dit beleid al langer bekend. In de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag worden mensen die geen binding hebben met de stad ook niet toegelaten tot de nachtopvang. Volgens een medewerker van ‘Sleep-inn Het Snurkhuis‘ is dit een verklaring waarom veel daklozen naar Utrecht trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.