‘Geen museum, maar een kerk’

UTRECHT – Sinds 1986 is de Domkerk in Utrecht elke dag open voor publiek. In de afgelopen 25 jaar heeft deze wijziging ervoor gezorgd dat veel mensen een vertekend beeld hebben over dit monumentale pand. ,,Veel mensen denken dat de Domkerk een museum is”, zegt Netty de Jong-Dorland, dominee van de Domkerk. ,,Wij zijn een Protestantse kerk en hebben daardoor geen kruis bij de ingang of Mariabeelden in de kerk hangen. Hierdoor is het lastiger om in een oogopslag te zien dat wij een kerk zijn.”

Toch worden er nog dagelijks diensten gehouden en heeft de Domkerk een kerkelijke gemeente. Een belangrijke schakel in dit geheel is de dominee van de Domkerk: Netty de Jong-Dorland. Hieronder een interview met de voorgangster van de Domkerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.