Jattende bejaarden

Weinig sociale contacten, niemand die hen op de vingers tikt, geen hond die naar hen omkijkt en de geraniums hebben ook weer niet zo veel zorg nodig dat het een dagtaak is. Sommige bejaarden vervelen zich gewoonweg een ongeluk en dat kan leiden tot gedrag dat je niet snel zou verwachten bij het lieve omaatje dat al jaren bij je in de straat woont.

Steeds vaker komen Nederlandse bejaarden in aanraking met politie en justitie, vaak zijn het kleine delicten waar ze voor worden gestraft. Zoals een pakje kaas stelen uit de supermarkt omdat die lekkere dure kaas nou net niet in het budget van het pensioen past. Maar ook zwaardere delicten zoals zedendelicten en het overtreden van de Opiumwet komen steeds vaker voor.

Er zijn verschillende oorzaken te noemen voor het criminele gedrag van de 65-plusser. Verveling speelt en grote rol, maar ook in de hersenen gebeurt er het een en ander waardoor de verandering in het gedrag verklaard kan worden.
Maar door training van de hersenen en het ondernemen van activiteiten kan het criminelen gedrag worden voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.