CareClowns voor ouderen met dementie

Stichting CliniClowns Nederland heeft een zusterorganisatie opgezet, Stichting CareClowns Nederland, die zich gaat richten op dementen. De clowns moeten dementen wat geluk brengen in hun doorgaans eenzame bestaan. De CareClowns gaan op 21 september, op Wereld Alzheimer Dag, van start.

Een clown in de buurt van een kind klinkt vrij logisch, maar een clown in de buurt van ouderen met dementie klinkt daarentegen wat vreemd. En toch blijken er mooie resultaten voort te komen uit het bezoek van de CareClowns.

De clowns proberen de eenzaamheid van de ouderen te verzachten, door op een voorzichtige wijze contact met hen te zoeken. Dit alles gebeurt in een ongedwongen sfeer, waarbij de CareClown zich richt op de persoon achter de ziekte dementie.

Verschillende zorginstellingen hebben al positief gereageerd op de komst van de CareClowns. Sommige patiënten waren meer ontspannen, aten wat beter en waren na een bezoek nog vrolijk.

 

Kijkt u hier naar de CareClown commercial:

http://www.youtube.com/watch?v=ESQA8P7IOzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.