Het oor: hoe beschadigt het?

Het oor is maar een ingewikkeld ding. Zwem je te diep onder water dan plopt ie, geeuw je uitgebreid dan voel je het kraken en luister je te lang naar harde muziek dan krijg je een piep in je oor – met alle langdurige gevolgen van dien.

Een gehoorbeschadiging wil je niet. Het is belangrijk om veel te weten over het oor en over geluidsoverlast om dit te willen voorkomen. In het onderstaande filmpje wordt uitgelegd wat er gebeurd bij een gehoorbeschadiging.


 

Test je kennis
Gehoorbeschadiging wordt vaak onderschat. Een avondje stappen kan toch geen kwaad? Maandelijks naar een ruig popconcert toch ook niet? Werken in een rustige kroeg of in een druk bezocht restaurant? Loopt de tuinman die het gras maait dan ook risico? Het is moeilijk ook moeilijk om je oren te beschermen als je niet weet waar de grenzen liggen. Een overzichtje om jouw kennis te testen en om te checken of het voor jou al te laat is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.