Kunst- en woonproject Eiland8: groot succes of een flop?

‘EILAND8 is een inspirerende en maatschappelijk betrokken werkplek voor jong talent.’ Zo omschrijven woningcorporaties Mitros, Portaal en TheWolff het project EILAND8. Acht flats in Kanaleneiland worden de komende jaren gesloopt. Omdat de bewoners er niet allemaal tegelijk uit kunnen wordt er in stappen verhuisd. In de periode tot de sloop kunnen er kunstenaars of jonge ondernemers tegen een vergoeding nog een tijdlang werken en/of wonen. Er is echter één voorwaarde: de jongeren moeten wel iets terugdoen voor de wijk. Op deze manier moet Kanaleneiland leefbaarder worden. Campustalk is benieuwd wat de bewoners van EILAND8 zelf van het project vinden en ging langs bij verschillende jongeren die aan het project deelnemen.Wil je meer informatie over Emilie Vlieger en haar onderzoeken naar leegstand, volg haar dan op Twitter.


Hieronder vind je de straten in Kanaleneiland die onderdeel zijn van EILAND8.De nieuwe bewoners komen uitgebreid aan het woord, maar hoe zit het eigenlijk met de mensen die wegmoeten? We zochten meneer van Veen op, die na 33 jaar afscheid neemt van zijn woning met uitzicht
op het water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.