Mechelse rapper kijkt in het verleden

Opkrabbelen uit de underground. In de uitzending van maandag 12 oktober 2011 konden we zien hoe de hiphopcultuur in het Belgische Mechelen is ontstaan. CampusTalk ging samen met de 35-jarige rapper Pita terug naar de plek waar het allemaal begon: de Nekkerspoel.

Pita wordt door veel mensen gezien als de grondlegger van de Mechelse Hiphopscene. De artiest begon op zijn dertiende met rappen, nadat hij van zijn neef een tape kreeg met Franstalige rap. Samen met zijn vrienden kwam hij na school naar de Nekkerspoel om teksten te schrijven. “Hier ligt de bron”, zegt Pita. “Ik ben de jongste thuis en zag dat mijn oudere broers het verkeerde pad op gingen. Ik gebruikte rap als uitlaatklep voor mijn frustraties.”

Bevriend met Def P
In 1992 kreeg Pita een cd, Rap van Tong, met vooral Engelstalige nummers. Als Belg verstond ik de Engelse teksten niet goed genoeg om ze te kunnen begrijpen. Naast Engelstalige nummers stond er ook een Nederlands nummer op van rapper Def P. Dat nummer bleef meteen hangen. Niet alleen omdat ik de tekst begreep, maar ik voelde ook wat hij zei.Door Hiphop ben ik met Def P in aanraking gekomen en we zijn nog steeds goede vrienden.”


Grotere kaart weergeven

Klein New York
Pita noemt Mechelen het kleinschalige New York. “Het leven is hier soms hard en er is zeker armoede. Maar de hiphopcultuur is hier groot, op een kleinschalig gebied. En ik zie het nog steeds groeien. Daarom heb ik ook hoop voor de toekomst. Er zijn goede voorbeelden van artiesten die er hier van kunnen leven.”

Twee tracks van de Belgische rapper:

schuldig by SHOWARMA_ZELFKWEEK_II

we stijgen omhoog feat. J THOMAS by SHOWARMA_ZELFKWEEK_II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.