Utrechtse Lekkernijen – Echt Utrechts Bier

Wapen De Leckere

De stad Utrecht heeft een aantal bierbrouwerijen een daarvan is De Leckere, het begon allemaal op 1 november 1996, Brouwerij De Leckere werd als VoF ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De initiatiefnemers waren Erik Bok, Pim Bosch, Nico Verhoog en Edo Gommers. Toen der tijd stond de brouwerij op het afgelegen industrieterrein Lage Weide.

De brouwerij werd volledig door de vier initiatiefnemers en vrienden en familie, ontworpen en gebouwd. Er werd een waterleiding aangelegd, er werden vloeren gestort en de volkomen lege ruimte werd opgedeeld in kleinere ruimten die als brouwzaal, moutzolder, warme kamer en gistkamer dienst gingen doen. De gebruikte apparatuur was afkomstig vanuit de horeca, openbare verkopingen van boedels (waaronder de inboedel van een melkfabriek), dumphandels en vlooienmarkten.

Zo ging het balletje rollen. Alle werkzaamheden werden handmatig uitgevoerd: het bottelen, het plakken van de etiketten en het roeren met de roerstok in de maiskuipen. In het begin werd er ongeveer 400 hectoliter per jaar gebrouwen. In 1998 werden al ongeveer 140 winkels en restaurants bevoorraadt met het bier van De Leckere.  En in 1999 was de jaarproductie gegroeid naar 500 à 600 hectoliter. Sinds augustus 2000 staat de brouwerij op het industrieterrein Oudenrijn in De Meern.De Leckere Bier

De brouwerij heeft sindsdien zijn up’s en down’s gehad, maar heeft vandaag de dag 25 verschillende bieren die in Utrecht en omgeveging tientalen café’s en  winkels verkocht worden.

 

 

Eén gedachte over “Utrechtse Lekkernijen – Echt Utrechts Bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.