Vaarwel, strippenkaart

De oude, vertrouwde strippenkaart wordt per 3 november 2011 in Utrecht afgeschaft. Dat heeft de commissie Milieu, Mobiliteit en Economie van de provincie Utrecht besloten. Provincies als Gelderland, Noord- en Zuid-Holland gingen onze provincie al voor.  Vanaf dan is het enkel nog mogelijk om met de OV-chipkaart gebruik te maken van de tram, bus, trein of metro.

Om te voorkomen dat u op 3 november voor een verrassing staat, organiseert de ANBO (seniorenorganisatie) een proef-treinreis om u vast bekend te maken met de OV-Chipkaart. Op 30 september reist de organisatie tussen Hilversum en Baarn en kan dan al uw vragen beantwoorden. Een verslag van deze dag is binnenkort te zien op Ustad.

Voor die tijd zet Ustad vast een aantal tips voor u op een rijtje:

  • Wanneer je een anonieme kaart verliest moet je een nieuwe kopen. Het tegoed wat nog op de kaart stond ben je kwijt.
  • Wanneer je niet steeds je kaart wil opladen met tegoed bij een automaat of loket kan je er voor kiezen om de kaart automatisch te laten opladen (dit kan alleen bij de persoonsgebonden kaart, dus niet bij een anonieme kaart). Het bedrag wordt van je bankrekening afgeschreven en op je OV-Chipkaart gestort. Je bent hiermee verzekerd dat je altijd voldoende tegoed op je kaart hebt staan. Automatisch opladen (keuze uit € 10,- of € 20,- ) gebeurt als je tegoed onder de € 5,- uitkomt.
  • Als je niet voldoende tegoed op je kaart hebt staan kan je niet inchecken en dus niet reizen. Zorg altijd voor voldoende tegoed.
  • Vergeet niet je persoonsgebonden OV-Chipkaart te blokkeren als je deze bent verloren. Anders kunnen anderen met je kaart gaan reizen en dus je tegoed verbruiken (blokkeren van de kaart is alleen mogelijk bij de persoonsgebonden OV-Chipkaart).
  • Vergeet niet om weer netjes uit te checken bij het einde van je reis. Anders zal het maximale tarief van €4,- van je kaart afgeschreven worden.
  • Ook bij het overstappen van vervoermiddel moet je niet vergeten om telkens weer in en uit te checken. Alleen bij het reizen met de trein is dit niet nodig.

Instructiefilmpje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.