Voorkom woningoverval

Steeds meer ouderen zijn het slachtoffer van woningovervallen. Vaak gaan deze overvallen gepaard met geweld, soms proberen de overvallers met een leugen het huis van de bejaarden binnen te dringen. Thomas Aling, persvoorlichter van de politie Utrecht, vertelt aan CampusCam dat woningovervallen vijf jaar geleden nog nauwelijks voorkwamen.Tegenwoordig zijn woningovervallen aan de orde van de dag.                                                                 

‘Bang zijn is nooit goed, wel kunnen ouderen een heleboel doen om de veiligheid in hun eigen woning te waarborgen’, laat de politieagent weten. CampusCam zet de belangrijkste tips van de politie op een rij.

Preventiemaatregelen:

-Zorg voor goede contacten met uw buurtgenoten. Als u in een gevaarlijke situatie terecht komt, zijn uw buren het snelste ter plaatse.

-Plaats een kierslot op uw deur. Zo kunt u eerst zien wie er voor uw deur staat voordat diegene uw huis binnen laat.

-Als er op een vreemd tijdstip wordt aangebeld of u niemand verwacht, maak dan niet meteen de deur open. Verstandiger is dan om eerst via een raampje aan de zijkant te kijken wie er voor uw deur staat.

-Vertrouw op uw  intuïtie. Meestal zegt ons gevoel of iemand te vertrouwen is of niet.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.