De Fatamorgana

Hetis vroeg en nu eens ‘lekker’ warm. We zijn aleen busje ingezet, een rondje gereden en weer bij het hotel neergezet omdat de chauffeur de locatie te ver vond en nog andere dingen te doen had. Nadat de nachtmanager van het hotel ons vroeg of we alsjeblieft klachten in willen leveren zodat hij ermee naar zijn superior kan gaan, zitten we dan eindelijk in een auto met al één bijna doodervaring achter de rug.

De mensen in Doha hebben namelijk nog nooit gehoord van richtingaangevers, zijn Oost-Indisch blind voor de strepen op het asfalt, hebben geen idee wanneer je links of rechts hoort te rijden en zijn ook in de veronderstelling dat je op een rotonde best stil kan gaan staan als ze de weg weer eens niet weten.

Uiteindelijk zijn we zonder kleerscheuren en zelfs zonder autoschade de drukte van de cournisch van Doha ontglipt en rijden al zeker een half uur op een lange rechte snelweg met aan weerszijden van de auto zand, zand, zand en misschien hier en daar een steen of een zeldzaam struikje.
Op de parkeerplaats van een stoffige supermarket in the middle of sandy nowhere wacht de Nederlandse Alexandra in haar Land Rover. Wij stapten in, zij startte, sloeg tweemaal links in de zandbak en daar begon de oase. Een Fatamorgana.

Een enorme poort gaf toegang tot een kolossaal landgoed als de Amerikaanse range in The Parent Trap. Midden in de woestijn staat Al Shahania Farm, de stallen van de broer van de Emir wemelend van de Arabische volbloed paarden.

PalaceAl Shahania Doha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op deze prachtige range worden deze paarden getraind, voornamelijk als ren- maar
 ook als showpaarden.

Wil je meer weten over de paarden en hoe ze getraind worden? Kijk dan naar CampusCam 09.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.