Met een webcam 24 uur bij je huisdier, gaat dat niet wat ver?


De Universiteitskliniek voor gezelschapsdieren in Utrecht heeft een nieuw systeem. Met  Telepet 24 kunnen baasjes van huisdieren vierentwintig uur per dag hun gezelschapsdier in de gaten houden wanneer het bijvoorbeeld is geopereerd.

Joris Robben is specialist in de kliniek en heeft Telepet 24 bedacht. Eigenaren zijn dol enthousiast over het systeem en maken er graag gebruik van. Maar gaat het niet wat ver om op die manier betrokken te zijn bij  je huisdier? Dokter Robben: “Het zou best kunnen dat eigenaren hun huisdier soms als hun kind zien. Maar het is zeker niet in alle gevallen zo dat dat de rol is binnen een gezin.  Het huisdier heeft vaak wel een belangrijke plek binnen een familie. De dieren die hier op de afdeling komen zijn speciaal voor mensen. Anders hadden ze hun huisdier hier misschien niet naartoe gebracht.” Een opname in de kliniek kost 250 euro per dag en daar zitten eventuele bloedtransfusies of operaties niet bij. Mensen die geen verzekering voor hun huisdier hebben afgesloten, kunnen dus een hoge rekening verwachten. Toch is dat voor veel mensen geen reden om het gezelschapsdier op te geven en zijn die euro’s het allemaal dubbel en dwars waard. Gelukkig is Telepet 24 wel een gratis dienst en voor iedereen met een internetverbinding beschikbaar.

Eén gedachte over “Met een webcam 24 uur bij je huisdier, gaat dat niet wat ver?

  • 25 februari, 2012 om 00:31
    Permalink

    Dit is het beste idee van Nederland. Een huisdier is familie en ieder regulier ziekenhuis mag hier een groot voorbeeld aan nemen voor geliefden op de Intensive Care. Er is niks fijner dan te zien dat je diertje goed verzorgd wordt door kundig personeel en zelfs dat statussen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.