Moenira’s Respect2Love

Moenira is, naast lesbisch en moslima, ook projectleider voor COC Nederland. Met haar project Respect2Love richt ze zich vooral op homo’s en lesbo’s met een multiculturele achtergrond. 

Moenira heeft zelf ervaren hoe moeilijk het als lesbische moslima kan zijn om uit de kast te komen. Bij haar is het uiteindelijk goed gekomen, maar een groot deel van de uit de kast gekomen homo’s en lesbo’s worden verstoten door hun familie. In sommige gevallen worden ze zelfs door hun eigen familie teruggestuurd naar het land van herkomst om daar van hun ‘ziekte’  te ‘genezen’. Homo’s krijgen vaak te maken met discriminatie en pesterijen en ook daar zet Moenira zich voor in.

Het geweld  tegen homo’s neemt nog steeds toe, ondanks campagnes als die van Moenira. Volgens Moenira is dit echter niet alleen de schuld van geweldplegers. Homo’s zouden hun houding drastisch moeten veranderen.

Moenira over de houding van homo’s from Laura Douma on Vimeo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.