Naast soja en tofu nu ook lupine als vleesvervanger

In veel Nederlandse tuinen staat de lupineplant. Sinds kort gebruikt de Vegetarische slager  lupine om vleesvervangers van te maken. Net zoals de sojaplant bevat ook lupine bonen. Van deze bonen wordt een vezel gemaakt die de basis is voor de vervangers. 

Paul Bom, winkelchef van de Vegetarische Slager, heeft als doel in de toekomst al zijn producten van lupine te maken. “Doordat het een Nederlands gewas is, kunnen we er makkelijk aan komen. Daarbij komt dat lupine ervoor zorgt dat onze vleesvervangers zo op echt vlees lijken.”

De lupine zelf heeft een wat nootachtige smaak en bevat eiwitten. Bij het telen ervan is geen kunstmest nodig. Door de stikstof die het aan zich bindt tijdens het telen, is het mogelijk om na de lupine andere gewassen te telen. Bom: “Dit komt doordat lupine ervoor heeft gezorgd dat de grond voedzaam is, hierdoor heb je dus ook voor andere gewassen geen kunstmest nodig.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.