Qatar dag 1: Kamelenrace

Na een goede, maar vermoeiende vlucht van ruim tien uur (met een tussenstop op Londen en Bahrein) kwamen we rond half tien aan in Doha, Qatar. De crew was moe en hongerig, dus werd er ’s nachts om 02:00 uur nog even McDonalds besteld. Aangezien ik niet zo’n trek had en de volgende ochtend om acht uur op de kamelen racetrack moest zijn, dook ik alvast mijn bed in.

Khalil, onze reisleider, had zich verslapen. Tegen de tijd dat we op de Sheehaniya Race Track waren, was de eerste race al voorbij en Sjeik Hammad bin Jassim bin Jabr Al-Thani (neef van de Emir) al weg. Terwijl er gediscussieerd werd over wat handig was om te gaan doen, besloten Violette en ik alvast wat te filmen voor ons item. Hoewel de race al voorbij was, waren er nog honderden kamelen op de race-track. Ze werden getraind voor de volgende race die pas om 15:00 uur zou beginnen.

Nikki en Eva moesten weg om hun item te gaan filmen (zeilen in Qatar). De rest van de groep bleef bij de kamelen. Khalil was druk met bellen om te kijken of er een nieuwe afspraak met de Sjeik gemaakt kon worden. Die afspraak werd uiteindelijk gemaakt voor zondagochtend om half tien. Aangezien het pas half tien was en de race nog lang niet zou beginnen, mochten we in een ‘huis’ verblijven bij de racetrack. Dit was het verzamelpunt voor de Arabieren zodra de race begint. Dan rijden zij in hun jeeps naar de baan (de race-track en de autobaan lopen parallel zodat de Arabieren hun kamelen kunnen volgen en besturen. Voor meer informatie check de blog over de Kamelenrace). We gingen naar binnen en het wachten was begonnen.

Ondertussen werd er drinken geregeld en uiteindelijk ook de lunch. Heerlijke zachte pitabrood met verschillende vulling (ei, honing, spinazie/pesto). Vlak voordat de race begon, kreeg ik te horen dat de Sjeik toch zou komen en kon ik hem meteen interviewen. Er werd mij verteld dat ik twintig minuten de tijd had. Violette stond klaar met de camera, maar omdat de Sjeik geen Engels bleek te spreken bleef ook Khalil bij ons om te vertalen.

Na een interessant interview over hoe de kamelenrace in Qatar wordt georganiseerd en wat de toekomstplannen zijn, vertrokken we naar de baan. Na twee rondjes mee te hebben gereden langs de kamelen, namen we een kijkje bij een klein televisiestation die live verslag doet van de race. Daar werden we op de foto gezet en daarna gingen we terug naar het hotel.

Er was even tijd om op te frissen (snel omkleden in nette kleding) want we hadden een afspraak bij de Nederlandse Ambassade. Daar kregen we een pitch van Shell, konden we vragen stellen en hebben we heerlijk gegeten. Om een uur of elf reden we terug naar het hotel waar een paar mensen alvast het bed in doken. Anderen hebben tot 02:00 uur in de nacht zitten praten over van alles en nog wat. Uiteindelijk viel iedereen in slaap, dromend over wat we in een dag hadden meegemaakt.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.