Sluiting strand Oog in Al

Ondanks de vele handtekeningen die binnen kwamen op de online petitie van Elevation Events, lijkt de sluiting van strand Oog in Al lijkt nu echt definitief. “We zagen de feest van afgelopen zondag eigenlijk als een soort afsluiting, niet alleen van het seizoen maar misschien ook voor goed van het strand” aldus een aangeslagen Sidney Rubens. Als eigenaar van het enige stadsstrand in Utrecht heeft hij grote moeite met de sluiting van ‘zijn’ stadsstrand. “Ik heb hier ruim vijf jaar met veel plezier gestaan, ik blijf het zonde vinden dat het strand nu toch moet sluiten”.

Het strand in Oog in Al was vooral bekend door de vijfjaarlijkse feesten waaronder het populaire ‘Smeerboel’. Organisator van dit evenement is ‘Elevation Events’, die ook het initiatief nam voor de online petitie. “Natuurlijk vinden wij het jammer dat het strand gesloten wordt, maar we maken ons niet druk om onze evenementen. ‘Smeerboel’ is een concept op zich, het is niet afhankelijk van locatie Oog in Al, hoewel ik moet toegeven dat het strand wel een ideale plek is, midden in de stad”.

Op dit moment wordt het stadsstrand afgebroken, zoals elke winter gedaan wordt. Desondanks laat eigenaar Rubens het hier niet bij zitten: “Het stadsstrand is elke winter gesloten van 1 oktober tot en met 1 mei. Wij gaan deze winter keihard vechten voor het behoud van stadsstrand Oog in Al. We leggen ons er nog niet bij neer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.