Terug in Nederland

Maandagmiddag. De eerste dag terug op de redactie in Utrecht. De verbinding tussen de montagesets en het media-opslagsysteem ligt eruit en de technicus die het kan oplossen is zijn dochtertje aan het ophalen van school. Het werk ligt dus stil. Een goed excuus om direct uit mijn te warme montagehok te vertrekken, maar dit soort warmte associeer ik vanaf nu met Qatar. En zo wordt mijn muffe editruimte ineens een behaaglijke werkplek.

Als we nu nog in Qatar zaten, zou deze situatie trouwens meteen worden opgelost. Tenminste, als de situatie überhaupt zou zijn ontstaan. Dáár beschikten ze over de meest geavanceerde systemen die waarschijnlijk niet eens kúnnen vastlopen.

Terwijl ik uitlog van de montageset passeren alle hoogtepunten van de afgelopen week mijn gedachten. Ik herbeleef de inspirerende gesprekken, zie de dobberende bootjes met de indrukwekkende skyline van Doha op de achtergrond en ik ruik de zoete geur van winkeltjes in de souq. Heimwee is een groot woord, maar missen doe ik het wel.

Als journalist voelde ik me als een vis in het water. Waar ik ook kwam, overal waren verhalen. Helaas was er nauwelijks tijd om die verhalen ook daadwerkelijk vast te leggen in een reportage. De snelste manier om toch zoveel mogelijk indrukken te bewaren was door te fotograferen. Heel veel te fotograferen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.