Twee NL’ers runnen Belgisch café in Qatar

Zowel de manager als de chef-kok van het Belgian Cafe in Doha zijn Nederlands.  Het Belgian Cafe is een restaurant en een biercafé, dat gevestigd is in het luxe Intercontinental Hotel. Het Café is één van de weinige plekken in Qatar, waar alcohol geschonken mag worden. Het islamitische land is namelijk bijna volledige droog gelegd. 

Chef-kok Toine zette anderhalf jaar geleden zijn cv online, omdat hij toe was aan een nieuwe avontuur. Binnen een dag had hij een uitnodiging van het Belgian Café in Doha. Het werk als chef-kok in Qatar is anders dan het werk in Nederland. Zo moet Toine rekening houden met de Islamitische regelgeving in het land. Daarnaast moet hij zijn gerechten aanpassen aan het internationale publiek. Chef-kok Toine vertelt over bitterballen, witlof en bierdrinkende Qatari:

 

John Paul is de manager van het Belgian Cafe. John Paul vertelt hoe hij in Doha terecht is gekomen en hoe het leven in Qatar hem bevalt:

Thomas werkt in Kafe Belgie aan de Oude Gracht in Utrecht, een totaal andere plek dan Qatar. Hij vertelt over de achtergrond en het concept van het cafe. Volgens Thomas is Belgisch bier iets wat je moet leren waarderen. Inmiddels is hij zelf ook een liefhebber geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.