“COC moet islamitische voorlichters inzetten”

Op het Leidsche Rijn College geeft het COC al enkele jaren voorlichting over homoseksualiteit. Toch vindt docente Helene Beekhuizen dat er ruimte is voor verbetering. Er moeten namelijk voorlichters komen van Islamtische afkomst. “Van mijn leerlingen is soms  meer dan de helft Moslim. Het zou veel meer indruk maken als een Islamtische homo voorlichting geeft.”
Volgens Beekhuizen gaat het er vooral om dat haar leerlingen zich dan beter kunnen identificeren. “In hun cultuur is homoseksualiteit echt nog taboe. Je praat er niet over en je bent het al helemaal niet. Met een islamitische homo voor de klas zien ze dat het ook anders kan.”
Erik Valk, voorzitter van COC Midden-Nederland, begrijpt de kritiek van de docente wel. “Natuurlijk is het op veel scholen en of klassen vanwege de bezetting wenselijk om iemand van bijvoorbeeld Marokkaanse afkomst te hebben, het is helaas erg lastig om ze te vinden. We hebben de afgelopen periode een verdubbeling gerealiseerd mbt het aantal voorlichters maar dit zijn helaas geen allochtonen.”
Toch geeft Valk aan dat het COC wel kritisch kijkt naar welke voorlichter naar welke school wordt gestuurd. “We proberen er toch voor te zorgen dat de klik zo groot mogelijk is. Dit om meer empathie te krijgen.”
Kijkt u hieronder naar een fragment uit de documentaire “Help! Een homo voor de klas”
http://youtu.be/ba7U939ZfIk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.