De Poppendokter

Dora Anna van der Wal werkt ruim twintig jaar als poppendokter in den Haag. Niet alleen Nederlanders, maar ook mensen uit Canada en Amerika bezoeken haar poppenkliniek. “Blijkbaar betekenen de popjes en beertjes genoeg voor deze mensen om zo’n afstand aft e leggen” vertelt Dora Anna trots. Ze stopt dan ook veel zorg in de reparatie van de popjes en beertjes. “Voornamelijk met stofjes is het af en toe lastig. Oude knuffels hebben vaak ook een ouder stofje. Ik heb koffers vol met stofjes, maar je zult dan net zien dat het juiste stofje er niet tussen zit. Dan ga ik zoeken, in den Haag maar ook bijvoorbeeld in Amsterdam en de rest van Nederland. Net zo lang tot ik het juiste stofje heb gevonden”.

Naast poppendokter heeft Dora Anna nog een hobby: kunst. “Ik ben eigenlijk ook kunstenares. Naast mijn poppenkliniek heb ik ook een atelier, achter in de winkel. Soms ben ik zo met mijn popjes en beertjes bezig dat mijn kunst er een beetje bij in schiet, maar dat probeer ik in rustigere tijden wel weer op te pakken”. In de expositieruimte hangen werken zoals etsen, steendruk, schilderwerk etc.. Naast gerestaureerde poppen zijn ook de kunstwerken van Dora Anna te koop.

 

Kijk voor meer informatie op: http://www.poppendokter.nu/

Eén gedachte over “De Poppendokter

  • 16 juli, 2014 om 14:14
    Permalink

    Ik heb een vraag ,maak U ook nieuwe elastieken in een Antieke pop
    en wat zijn de kosten hier van?Groeten Hannie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.