Lacrosse, hoe en wat

Bij het horen van de naam lacrosse gaat er bij weinig mensen een belletje rinkelen. Toch is de sport groeiende in Nederland. Waar in 2000 nog maar 200 mensen lid waren van een lacrossevereniging zijn nu 1100 mensen actief.

De sport mag dan in Nederland nog niet heel erg populair zijn, in de VS is het één van de populairste sporten van het land. Zelfs bij wedstrijden op ‘college’ niveau, zitten duizenden mensen op de tribunes. De mix van kracht en souplesse maakt de sport spectaculair om naar de kijken.

 

Spelregels

Er is een groot verschil tussen mannen lacrosse en vrouwen lacrosse. Het belangrijkste verschil is het fysieke contact. Mannen mogen tackelen, duwen en trekken, bij vrouwen is dit uit den boze. Naast het fysieke aspect is er ook een verschil in aantal spelers. Mannen spelen tien tegen tien, vrouwen twaalf tegen twaalf. Wat beide vormen met elkaar gemeen hebben is het doel van het spel. De winnaar is het team dat het vaakst de bal achter de keeper van de tegenstander weet te krijgen.

In Nederland zijn zeventien lacrosse verenigingen. Wat opvalt is dat de sport voornamelijk beoefend wordt in de studentensteden.

Om de sport een verdere impuls te geven is het de Nederlandse Lacrosse Bond gelukt om het EK in 2012 naar Nederland te halen. Klik hier voor alle informatie over het EK in het Amsterdamse Bos.

 

Een gedachte over “Lacrosse, hoe en wat

  • 30 januari, 2012 om 22:56
    Permalink

    There is apparently a bundle to identify about this. I suppose you made various nice points in features also.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.