Met een rollator de dansvloer op

Acht rollators rijden heen en weer over de houten dansvloer. De bestuurders knijpen de handremmen in en draaien voorzichtig rond. De danslerares telt af. Uit de boxen klinkt opzwepende foxtrotmuziek, het publiek klapt en zwaait mee.

Een foxtrot dansen zonder partner maar mét rollator. In zorgcentrum ’t Huis aan de Vecht in Overvecht leren ouderen hoe ze hun wandelhulp kunnen gebruiken tijdens het dansen. In rijen van vier rijden de dames naar voren en naar achteren, ze draaien zich om, wat soms tot kleine botsingen leidt. De ouderen vinden het niet alleen leuk om mee te doen aan de dansles, het zorgt er ook voor dat ze minder snel vallen. Een sfeerimpressie van het rollatordansen:

 

 

Een gedachte over “Met een rollator de dansvloer op

  • 19 mei, 2014 om 11:06
    Permalink

    Wat leuk, ziet er erg gezellig uit!! Een goede manier om plezier te maken en tevens beter om te leren gaan met je rollator. Mijn moeder heeft recent een nieuwe rollator aangeschaft die erg licht van gewicht is. Hiermee kan zij zich veel beter manoeuvreren. Het bevalt haar super, de kwaliteit is er goed. &Wie weet bevindt zij zich binnenkort ook op de dansvloer haha..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.